Langeland Kommune

  Kompenserende ordninger

  § 56 - aftale og fleksjobsordningen

  § 56 - aftale

  En § 56 - aftale er en ordning for dig, der ved, at du på grund af en kronisk sygdom vil få mere end 10 fraværsdage om året. Aftalen betyder, at din arbejdsgiver kan få økonomisk kompensation for dit fravær allerede fra første dag. Normalt skal arbejdsgivere betale løn under sygdom uden at få kompensation i de første uger.

  Det vil sige, at aftalen sikrer både dig og din arbejdsgiver, så du kan blive i dit job og fortsætte med det samme arbejde, hvis det er muligt på alle andre områder 

  Aftalen indgås imellem dig og din arbejdsgiver, men den skal godkendes og gennemføres af Jobcentret

   

  arbejdende mand i kørestol

  Fleksjob

  Fleksjob er ansættelse for personer med en varig og væsentlig begrænsning i arbejdsevnen. Det er jobcenteret, der træffer afgørelse om retten til et fleksjob efter indstilling fra rehabiliteringsteamet.

  Man får løn i fleksjobbet for det antal timer, som fremgår af aftalen med arbejdsgiveren. Desuden udbetaler kommunen et tilskud til lønnen, der kompenserer for den nedsatte arbejdsevne.

   

  Du kan få mere at vide om fleksjob hos os og læse mere om fleksjobordningen på borger.dk. Besøg borger.dk’s side om fleksjob (nyt vindue) 

  På fleks.nu kan du finde oplysninger om de nye fleksjobregler og jobopslag til forskellige fleksjob. Besøg fleks.nu (nyt vindue)

  E-guiden '1-2-3 skridt til fleksjob' hjælper fleksjob-godkendte med at finde et fleksjob. Besøg 1-2-3 skridt til fleksjob (nyt vindue)

   

  Sidst opdateret af Kenny Brinkler Lind
  08. november 2017