Langeland Kommune

  Klitmoellertur

  Klitmoellertur

  Jobcenter Langeland var initiativtager til en inspirationstur for iværksættere til Klitmøller i Nordjylland.

  En tur, der d. 9. november følges op med en workshop for deltagerne.

  Ud over en masse inspiration til deltagerne er der også kommet denne situationsrapport ud af turen:

  Stormfulde højder fra Klitmøller til Langeland

  En af deltagerne, Erik Jørgensen, skriver: 

  "En snes langelandske iværksættere fik ny inspiration på jobcentrets studietur til det internationale surferparadis Cold Hawaii i det normalt forblæste nordjyske, et innovationsprojekt, der har skabt grobund for øget bosætning, iværksætteri, nye arbejdspladser, flere overnatninger og større omsætning

   

  Efter en stormfuld weekend, der gjorde halløj over hele landet og fik rigtige surfere til at spytte i næverne, var det en stille tirsdag på kontoret i havet ud for Klitmøller i Thy på den nordjyske vestkyst.

  Kun en enkelt kitesurfer slog kolbøtter i luften, til stor skuffelse for en delegation håbefulde iværksættere fra Langeland, der kikkede en tur forbi for at hente inspiration nordenfjords i projekt Cold Hawaii - et super surferparadis, der lokker surfere til fra hele verden.

  Men flest tyskere, og dem vil Langeland jo også gerne byde ind på. Derfor studieturen. Iværksætter og idémand Rasmus Johnsen tog imod og gav et eksempel på Cold Hawaii’s succes.

  - Filosofien i Cold Hawaii er, at de for eksempel på et kontor i Hamborg kikker på en god vejrudsigt, der lover blæst og bølger heroppe, og parolen lyder: Vi smider, hvad vi har i hænderne, slukker for computerne, og smutter til Klitmøller.

  Cold Hawaii skaber udvikling

  Klitmoeller

   

   

  Surfing er en livstil, der er afhængig af vejret, og så må alt andet ligge, når et lavtryk lokker. Som en del af Cold Hawaii er indrettet et kombineret herberg og Co Work, et kontorfællesskab, der er åbent 24/7, og som de gæstende surfere kan bruge til at surfe videre i den digitale verden, så de kan passe deres arbejde, når de kommer i land efter at have udfordret såvel blæst, bølger som skæbnen til havs. 

  Rasmus Johnsen kunne også fortælle, at Cold Hawaii siden 2008 har været et vigtigt led i kommunens bosætningspolitik med et plus på 100 tilflyttere, så der nu bor 910 borgere i Klitmøller, målet er 1000 indbyggere, og det har endvidere medvirket til at skabe over 100 arbejdspladser og øge antallet af overnatninger med 25 procent på hele surferstrækningen nord og syd for Klitmøller.

  Inspiration for langelandske Shores

  Innovationsprojekt Cold Hawaii er således en pakkeløsning, som kan brede sig som ringe i vandet som inspirationskilde til Langeland, hvor projekt Shores med vandsportsaktiviteter er i støbeskeen.

  - Det var spændende. Jeg fik helt sikkert noget med hjem, som vi kan bruge til at udvikle vandsportsfaciliteter rundt om ved de langelandske kyster, og det skal ikke kun være for turister, vi skal blandt andre også have det udbredt til skolebørnene, siger Ulrik Pihl, formand for foreningen Shores med hjemhavn i Bagenkop.

  IT-nørd Marie Wøldike, indehaver af virksomheden Wøldike - Digital Design i Tullebølle, lod sig også inspirere, ikke mindst af kontorfællesskabet 24/7.

  - Det er sådan noget, vi gerne vil kunne tilbyde. Vi har kontorfaciliteter, som vi kan åbne 24/7, siger hun.

  En opgave for jobcentret

  Inspirationsturen nordenfjords var arrangeret af Jobcenter Langeland i samarbejde med Tankestrøm på Syddansk Universitet, der får støtte fra EU til det langelandske udviklingsprojekt.

  - Vi skal hente inspiration og lære af andre, og det gør vi ved at tage ud og blive klogere på, hvordan de gør andre steder i landet. Og kan jeg være med til at arrangere en studietur, der kan skabe en langelandsk model og være til gavn for såvel lokale iværksættere som Langeland som sådan, så er det selvfølgelig en opgave, jeg gerne påtager mig, pointerer jobcenterchef Torben Lønberg, der også lægger vægt på, at de 22 langelandske deltagere i inspirationsturen sætter ansigt på hinanden og dermed skaber et lokalt netværk, som de kan bygge videre på."

   

   

  Netværk er en af de vigtigste ting for iværksættere og derfor er det også et af de emner, der skal arbejdes videre med d. 9. november, hvor den opfølgende workshop er planlagt til at foregå på Jobcentret.

   

  Jobcenterchef

  Torben Lønberg

  Sidst opdateret af
  02. november 2017